pondělí 6. ledna 2014

Co nakoupit ve slevách

Slevy ve všech obchodech jsou v plném proudu již od Vánoc a provázet nás budou do konce ledna, možná i do půlky února. Obchody nás lákají na výhodné ceny. Jak si udělat radost a zároveň nepodlehnout bezhlavému nakupování? Ideální je udělat si plán, co opravdu potřebujeme a držet se tří pravidel:

1. Využijte slev v obchodech, kam běžně nechodíte, protože jsou mimo rámec vašeho rozpočtu




- Tyto obchody využijte k nákupu klasických a nadčasových kousků, které vydrží a nepodléhají módním trendům.

- Kalhoty: základem šatníku jsou černé kalhoty, tmavě modré džíny a rozhodně kožené/koženkové kalhoty. Tyto troje kalhoty můžete kombinovat prakticky se vším a můžete je nosti neustále. Vyplatí se proto koupit opravdu kvalitní kousky, které takové nošení nějakou chvíli vydrží. Střih vyberte takový, který padne vaší postavě.

- Topy: triček a košilí v základních neutrálních tónech není nikdy dost. U košilí dbejte na to, aby dobře seděla především v ramenech a přes prsa a aby se neotvíraly knoflíky. U topů můžete vsadit na výstřih do V, který prodlouří krk a zeštíhlí postavu. Dávejte pozor, aby trička nebyla moc upnutá.

- Černé sako, které perfektně padne potřebuje beze sporu každá žena. Pro zeštíhlení by sako ideálně mělo končit na úrovni boků a v pase by mělo být lehce projmuté. Jste-li štíhlá, skvělou alternativou jsou tzv. boyfriend saka, která jsou volnější a působí dojmem, že jsou vypůjčená od přítele.


2. Kupujte kousky, které využijete i v jarní sezóně.

- nebudu vás zahlcovat jarními trendy, když je zimní sezóna v plném proudu. Zmíním jen takové, které jsou k dostání již v současné době a budou trendy i sezónu nadcházející a proto se do nich vyplatí investovat.


Chanel S/S 2014

- Výrazné barvy: tzv. art pop byl k vidění například na přehlídce Chanel. Jedná se o ostré zářivé barvy, které jen tak někdo nepřehlédne.


Burberry Prorsum S/S 2014, telegraph.co.uk


huffingtonpost.ca

- Pastelky a květované potisky: pastelové barvy jsou stálicí téměř každého jara. Letos ale byly, spolu s květinovým potiskem, v obchodech k vidění i během zimy, takže na ně narazíte i ve výprodejích. Investujte do sladké růžové, meruňkové nebo fialkové. Květovaných potisků se nebojte na halenkách, mikinách nebo kalhotách.


Burberry Prorsum S/S 2014, bustle.com

- Transparentní látky: transparentní halenky, transparentní šaty nebo transparentní sukně. Nebojte se ničeho. Pod takové kousky vezměte krásné prádlo!


BCBG Max Azria, Rebecca Minkoff, Thakoon, Glamour.com

- Cropp boxy jackets: „zkrácené krabicové“ bundy (bohužel nemáme české synonymum), jsou horkým hitem. Vypadají skvěle ke všemu a pokud zvolíte kousek, ve výrazných barvách nebo s bohatým zdobením, budete na jaře velmi trendy! (já ulovila výrazně oranžovou ve slevách u F&F, brzy na blogu v outfit postu!)


Mark Jacobs, Alexander Wang, Christopher Kane, nytimes.com

- Mikiny: Se zimou řekněme sbohem svetrům a vyměňme je za mikiny! Nemyslím klokanky nebo sportovní mikiny na zip. Jde o sofistikované kousky přes hlavu, které jsou zároveň ženské a ležerní. Doplňte takovou mikinu pouzdrovou sukní, úzkými kalhotami nebo boyfriend džínami.


3. Šperků, šátků nebo kabelek není nikdy dost! Nakupujte doplňky!



lindex.com

- I na jaře nešlápnete vedle s výraznými náhrdelníky, které pozvednou každý váš outfit.


Mango.com

- Nebojte se koupit i například velké brýle nebo výrazné hedvábné šátky.

- Přesně takovými detaily můžete obměňovat i jednoduchý outfit poskládaný ze základních kousků tak, že bude každý den úplně jiný.

Tak užívejte nákupy :)

Žádné komentáře:

Okomentovat