pondělí 16. prosince 2013

Jak se obléct na svátky? 1. díl

Pomalu ale jistě se blíží Vánoce a štědrovečerní večeře s přítelem, rodinou, s přáteli..Bez pochyby se jedná o velmi sváteční událost, která si žádá něco více než džíny a tričko nebo dokonce tepláky. Jak se na takovou příležitost obléci?

      Lily Aldridge

První variantou jsou šaty. Štědrý večer je ideální příležitostí na to se pořádně vyzdobit a obléknout se velmi žensky a slavnostně. Na takovou příležitost jsou šaty ideální volbou. Nebojte se výrazných barev nebo například flitrů, Vánoce si takové šaty určitě zaslouží. Připravila jsem nějaké inspirativní koláže, jaké šaty vybrat a jak je doplnit.


 Šaty H&M

- Určitě se na Vánoce nebojte červené. Červená je, se zelenou a zlatou, typická barva Vánoc, tak proč si nevzít šaty právě v této barvě. 

- Konkrétně šaty na obrázku mají velmi lichotivý střih. Výstřih do V vás opticky prodlouží a přitáhne pozornost na dekolt, definovaný pas rozdělí vaši postavu a vytvoří tvar přesýpacích hodin. Řasení v oblasti boků zakryje případné "držadla lásky" a pomůže dotvořit ideální ženské křivky. 

- Pokud budete v chladnějším prostředí, šaty doplňte černými punčocháči (NE tělovými silonkami) a samozřejmě botami na podpatku. 

- Červená si perfektně rozumí se zlatými doplňky. Vedle nešlápnete s velkým náramkem. Výrazné visací náušnice prodlouží váš krk, ideálně pokud si k nim vyčešete vlasy a ukážete krk.

- Psaníčko vypadající jako broušený diamant je ideální tečkou k tomuto outfitu.



Šaty - Reserved

- Pokud šaty nejsou vaším oblíbencem, ale cítíte, že na Vánoce se prostě hodí, existují i méně formální, pohodlné varianty. Šedé šaty s dlouhým rukávem jsou z pohodlného úpletu, přesto ale vypadají velmi dobře. 

- Tříčtvrteční rukávy zahřejí a případně schovají silnější paže. Definovaný pas a řasení v oblasti bříška schovají případné nedostatky a pomohou vytvořit velmi ženskou postavu. Pas můžete ještě zvýraznit ozdobným páskem. 

- Šedá barva bude vypadat velmi dobře s jinými odstíny šedé nebo s černou. zvolte výrazný náhrdelník, který je letos velmi trendy. Vedle nešlápnete ani s velkým koktejlovým prstenem. 

- Doporučuji opět obout podpatky, klidně i nízké. Díky podpatkům, i nízkým, se změní těžiště těla a žena díky tomu vypadá elegantněji. Pokud vás čeká přebíhání z místa na místo, zvolte kotníčkovou variantu.

- Jelikož jsou šaty velmi jednoduché, můžete si dovolit výraznou kabelku, nebojte se takto strukturovaného psaníčka.

- Tip na závěr: Pokud se nebojíte kombinovat, nebojte se pod šaty obléknout klasickou bílou košili. Outfit bude díky tomu zase o něco sofistikovanější. 



  Šaty - Jane Norman

- Slavíte-li Vánoce v oficiálnější atmosféře, nebojte se zdobných slavnostních šatů.

- Šaty v honosné zlaté barvě, vyšívané pajetkami jsou to pravé ořechové, pokud chcete udělat dojem například na přítelovy rodiče. 

- Skvěle bude vypadat pokud budete celý outfit držet ve zlatých a tělových odstínech. Tato kombinace je velmi slavnostní a přitom jemná a decentní. 

- Krátké vypasované sáčko pomůže dotvarovat ideální postavu, tělové lodičky prodlouží a zeštíhlí celou siluetu.

- Červená rtěnka celý outfit příjemně rozzáří. 

- Špetku vtipu můžete outfitu dodat nápaditým psaníčkem, například s kočičí hlavou :)


Brzy se těšte na druhý díl, kde se podíváme na vánoční outfity se sukní nebo s kalhoty!

2 komentáře: