čtvrtek 19. prosince 2013

Jak se obléct na svátky 2. díl

     Jenna Lyons

A máme tu druhý díl tématu, jaký outfit zvolit na vánoční svátky, které už jsou za dveřmi. V prvním díle jsme probrali, jaké na večeři zvolit šaty a jak je doladit doplňky. Tentokrát jsem připravila outfit se sukní, ale dva outfity i s kalhotami.



- Pokud pro vás šaty nejsou to pravé, ale zároveň se cítíte jako žena spíše v sukni než v kalhotách, je pro vás první outfit jako dělaný.

- Klasická pouzdrová sukně, je kousek, který se v žádném šatníku neztratí. Pokud chcete něco "na víc" a zároveň poupravit svoji postavu, tzv. peplum sukně je ideální volbou. Peplum na postavě vytvaruje krásné boky a opticky vytvoří ideálnější postavu.

- K takové sukni je nejlepší jednoduchý top, aby peplum správně vyniklo. Ať už zvolíte s rukávy nebo bez, nebojte se výrazných barev. V kobaltově modré budete beze sporu hvězdou večera. Pro chladnější prostředí je ideální volbou jednoduchý hladký rolák v libovolné barvě.

- Protože je top i sukně jednoduchá a hladká, oživte outfit výrazným náhrdelníkem, který mu dodá tu správnou slavnostní náladu.

- Prsten náhrdelník krásně doplní. Zvolte koktejlový prsten s velkým kamenem nebo jednoduchý kovový kroužek. Prsten přitáhne pozornost na ruce, dbejte proto na precizní manikúru.

- U takového outfitu nikdy nešlápnete vedle s lodičkami. Velmi šik ale budete, pokud zvolíte kotníčkové boty s ozdobnými zipy nebo jiným výrazným prvkem.

- Psaníčko se zapínáním ve tvaru rtů je nápadité a červená je ke kontrastní modré skělý doplněk!



- Kalhotový outfit může mít taktéž stovky variant. Jako první jsem vybrala kombinaci s koženými legínami.

- Kožené/koženkové legíny nebo kalhoty jsou kouskem, který svou univerzálností pomalu ale jistě nahrazuje džíny. Skvěle poslouží na každodenní nošení ale i na slavnostnější akce. Pokud vlastníte legíny volte vršek, který alespoň z části zakrývá zadeček. Pokud jsou to klasické kalhoty se zapínáním a vzadu například s kapsami, je možné obléknout i kousek, který je kratší.

- S tuhou kůží si velmi rozumí kontrastní materiály jako je třeba krajka nebo právě hedvábí, které můžete vidět v tomto outfitu. Top může zůstat ve stejné barvě jako jsou kalhoty. Vzhledem k rozdílným materiálům, vytvoříte velmi příjemnou kombinaci. Chybnou volbou samozřejmě ale není ani jakákoliv kontrastní barva. Co se týče střihu, fantazii se meze nekladou. Volte takový kousek, ve kterém se cítíte dobře. Já jsem vybrala top, který je vepředu zavinovací a kryje bříško.

- Jedním z mini trendů nastávající party sezóny jsou lodičky s výraznou špičkou. Skvělou volbou budou například klasické černé lodičky se špičkou ve zlaté barvě.

- Zlaté mohou být i další doplňky jako velké náušnice nebo prsteny. V kurzu jsou teď sety více prstenů, takže směle do kombinování vašich nejoblíbenějších kousků.



- Posledním outfitem jsou také kalhoty, tentokrát ale vzorované. Kalhot s potiskem jsou plné obchody. In jsou divoké potisky, kostka, ale také proužky, ať už v podobě klasického oblekového pinstripe proužku (Klasická tmavá plocha s jemným světlým proužkem) nebo ve výraznější variantě jako je na obrázku.

- Kalhoty mohou být v úzké variantě, ve variantě s rovnými nohavicemi, ale třeba také s nohavicemi širokými nebo zvonovými. Opět záleží na vašich preferencích. Já jsem vybrala kalhoty, které jsou nahoře rovné a postupně se zužují. Takové kalhoty nejlépe sednou ženám se štíhlýma nohama.

- Pokud si netroufáte na divočinu, výrazný proužek nebo jiný potisk skvěle vyváží jednobarevný vršek. Pokud zvolíte top v základních barvách (bílá, černá, tmavě modrá, šedá, hnědá...), skvělým oživením je krajka. Je slavnostní, je sexy, je ženská, přitom ale například v bílé barvě velmi něžná.

- Tříčtvrteční rukáv je ideální příležitostí pro kombinaci rozmanitých náramků. S něžností krajky velmi dobře ladí například perly nebo náramky s kameny.

- Když je outfit celý v neutrálních tónech, přidejte barevný akcent například na botách. Zvolte červenou nebo třeba fuchsiovou!

Inspirovat se můžete i u celebrit!


Karlie Kloss


Inspirovat se můžete i u celebrit! Karlie Kloss také zvolila kožené legíny a doplnila je o naprosto nádherný "chlupatý" roláček. jen tak dál Karlie!!

Drew Hemingway


U Vánočního stolu můžete usednout i v klasických společenských kalhoteh, doplňte je transparentní halenkou a decentními doplňky!

Evan Rachel Wood

Na Vánoce všechno září, třpytí se... Třpyťte se i vy! Nebojte se zlatých nebo stříbrných kousků. Ať už vyberete top nebo třeba sako, doplňte je jednoduchými kousky v základních barvách, ať blýskavý kousek vynikne

Emily Browning


Pro opravdové fashion fans mám na závěr třešničku na dortu. Emily je ve zkrácených kalhotách a topu z totožné látky naprosto k nakousnutí. Bílý límeček podtrhuje celý panenkovský look. Emily správně zvolila jednoduché klasické doplňky, aby vzor na outfitu krásně vynikl. Skvělá práce Emily!


Doufám, že vám moje tipy byly užitečné a pamatujte, hlavní je, aby vám bylo dobře!! Jen prosím nepodceňte svátečnost Vánoc a pro tentokrát vynechte džíny a tričko a trochu se odvažte ;)

Tak krásné a hlavně poklidné svátky!!


Zdroj fotek: whowhatwear.com

Žádné komentáře:

Okomentovat