sobota 28. prosince 2013

Jak se obléct na Silvestra? 1.Díl - Dámy



Blíží se nám silvestr. Pro někoho den jako každý jiný, obohacený jen o večerní skleničku šampusu, pro někoho největší párty roku. Ať tak či tak, silvestr volá po speciálním outfitu. Základem outfitu na novoroční párty jsou třpytky, flitry, metalika...zkrátka cokoliv, co se třpytí, září, svítí, je vidět. 



Pokud je pro vás silvestr událostí roku a trávíte ho ve vyhlášených klubech a diskotékách, základem vašeho outfitu by měly být šaty. A když už byla řeč o těch flitrech, co takhle šaty, které jsou z flitrů úplně celé? V takových šatech vás nikdo nepřehlédne a stanete se hvězdou večírků!

- Jelikož jsou šaty výrazné samy o sobě, volte jednoduchý klasický střih. Tak nejlépe vyniknou. V rovném střihu s krátkým rukávem, v mini délce nebo v délce nad kolena, si je může dovolit majitelka téměř každé postavy.

- Šaty doplňte černými punčocháči. Co se týče průhlednosti, berte ohled na vaše nohy. Pokud jsou dlouhé a štíhlé, nebojte se průhledných černých silonek. Pokud mají nějaké nedokonalosti, volte punčochy neprůhledné. Pokud byste zvolily průhledné, zbytečně by nehezky zvýraznily to, co má být zakryto.

- Nebojte se výrazných bot. Je silvestr, extravaganci si můžete dovolit :) Podpatky jsou na takovou událost samozřejmostí

- Vzhledem k náročnosti šatů, volte jednoduché a hladké psaníčko, ideálně v černé barvě, aby outfit nebyl až moc divoký. Asymetrická "obálka" je vtipná a decentní zároveň.

-Co se týče doplňků, šaty jsou natolik výrazné, že žádné nepotřebujete. Snadno byste s nimi mohla sklouznout do cirkusového vzezření.

- Vyřádit se můžete i na make upu a manikúře. Zvýrazněte si oči a na rty naneste temně rudou rtěnkou a buďte královnou večírku!

- Tip nakonec: protáhněte se tím, že zvýrazníte šíji vyčesaným culíkem! Hladké stažené vlasy jsou sexy a velmi trendy.



Spousta z nás bude silvestr trávit s několika přáteli v pohodlí domova.I přesto ale můžete vypadat sexy a slavnostně!

- Myslete na to, že je velká pravděpodobnost toho, že budete večer bez bot. Volte proto takové střihy, které nevyžadují podpatky a přesto vypadají dobře.

- Skvělou volbou je peplum top, který vykouzlí ideální křivky. Společně s hlubším výstřihem, opticky prodlouží a zeštíhlí postavu. Nebojte se výrazných barev!

- Styling tip: V pase přepásejte top výrazným zlatým páskem. Pásek ještě více opticky zeštíhlí a ve zlaté barvě dodá outfitu na slavnostnosti.

- Tohle motto budu opakovat stále častěji: "kůže je nový denim." opět doporučuji kožené nebo koženkové kalhoty nebo legíny. Je to kousek, který i tomu nejobyčejnějšímu outfitu dodá šmrnc. U legin dbejte na to, aby bylo vaše pozadí vždy překryto nějakým delším kouskem. Jinak se fantazie meze nekladou :)

- U tohoto outfitu se nebojte doplňků. Dominantním prvkem mohou být například velké a výrazné náušnice. K nim přidejte koktejlový nebo jiný výrazný prsten a máte hotovo. Výrazné a přitom pohodlné!

- Vzhledem k tomu, že kalhoty i top jsou jednobarevné, nebojte se vzorů na psaníčku. Naprosto parádně bude vypadat leopardí kousek. Leopardí je potisk, který dodá outfitu sex appeal a posune ho o laťku výš. Vedle nešlápnete ani s pruhovaným nebo kostkovaným psaníčkem.

- Pokud budete u přátel, kde se netřeba zouvat, volte jednoduché lodičky například se zlatými detaily. Jelikož vás nečekají žádné velké procházky, klidně můžete zvolit i vyšší podpatky než obvykle nosíte, bude to vypadat skvěle!

- Jelikož je top sám o sobě v dosti výrazné barvě, doporučuji zvolit manikúru v tmavých nebo metalických odstínech.

- Líčení bych doporučila přírodnější, může však být tmavší než obvykle.



Jestli se vám nechce být doma, ale velké párty vám nic neříkají, ideální je silvestr v menším baru nebo kavárně. Opět se držím pravidla, že kdo o silvestra nezáří, jakoby nebyl a v outfitu používám flitry.

- Dominantou tohoto outfitu je sako, které je celé pošité flitry. Jelikož je černé, nemusíte se bát, že byste působily příliš cirkusovým dojmem. U saka je důležité, aby dobře sedělo v ramenou. V pase může být trochu projmuté, aby opticky vytvářelo ideální křivky do tvaru přesýpacích hodin.

- Zbytek outfitu jsem poskládala z jednoduchých kousků, aby sako co nejvíce vyniklo. Při volbě kalhot byly jistotou klasické černé slimky. Pro ženy kypřejších tvarů doporučuji kalhoty, které jsou rovné.

- Kontrasty jsou vždy zárukou úspěchu. Kombinace černá a bílá stejně jako kombinace pajetek, které jsou plastické, a hedvábí, které je hladké a jemné. Ideální!

- Šperky jsem nechala ve stejné černé barvě, aby se netloukly s pajetkami na saku, ale zvolila jsem dostatečně výrazné kousky, aby nebyly přehlédnuty. Velké náušnice a prsten bohatě stačí.

- Jelikož je celý outfit monochromatický, je na čase ho rozbít nějakou barvou. Červená nebo modrá jsou sázkou na jistotu, ale co takhle fuchsiová? Na hladkém psaníčku parádní volba!

- Lodičky v černé barvě s nádechem metaliky a vražednými podpatky. Existuje něco lepšího?

- Na make upu si dejte záležet a nebojte se barev! Tyrkysová, růžová, fialová... vše je povoleno!



Silvestr na horách je také velmi populární variantou , jak příchod nového roku oslavit. Horská chata, praskající krb a hory sněhu si přeci jen žádají o trochu uvolněnější outfit. Proč byste ale i tam nemohla vypadat skvěle?

- Kůže sice čím dál úspěšněji vytlačuje denim z jeho výsluní, nemělo by se na něj ale zapomínat. Proč tedy na hory nezvolit klasické slimky nebo rovné kalhoty, v barvě tmavého inkoustu.

- Neodpustím si alespoň špetku třpytu. Tentokrát v podobě jednoduchého topu, který je protkávaný stříbrnými nitkami. Opět zde platí, že nejlépe tyto blýskavé a třpytivé materiály vyniknout na klasických střizích.

- Prostředí dřevěné chaty přímo volá po něčem, do čeho se člověk může "zachumlat". S kožešinovou vestou nikdy nešlápnete vedle. Já zvolila dlouhý cardigan, do kterého se zachumláte jedna radost. A protože se jedná o přehoz, který není na zapínání, dovolí třpytivému tričku trochu vykukovat a zářit do dálky.

- Nemůžu si pomoct, ale na hory se mi podpatky tak nějak nehodí. Doporučuji proto vyšší šněrovací boty, vzhledem ke cardiganu v hodící se béžové barvě. Myslete opět i na variantu, že budete celý večer bosé. Vtipné ponožky tuto variantu jistě zachrání.

- Chata je prostředí, kde můžete silvestr prožít v pohodě a pohodlí měkkého křesla. I proto není potřeba přílišná zdobnost. Doplňky tedy volte spíš decentnější, například jeden nějaký váš oblíbený kousek.

- To samé platí i u make upu. Řasenka a výraznější rtěnka bohatě postačí.

- Na chatě asi není potřeba kabelka. Pokud ale přesto chcete, mít své nutné drobnosti pohromadě, ideální je jednoduché psaníčko, v tlumené barvě, jednoduchého tvaru.





























A na závěr můj osobní tip, vhodný se správnými doplňky na všechny příležitosti - overal

- Do klubu ho doplňte podpatky, výraznými šperky a rudou rtěnkou.

- Doma u stolu nejlépe vyzní velký výrazný náhrdelník.

- V baru nezapomeňte podpatky, přepásejte overal zlatým páskem a přidejte sadu velkých prstenů.

- No a na horách? přehoďte přes něj tlustý oversized cardigan a budete neodolatelná!

Zítra čekejte druhý díl, tentokrát pro pány!


koláže: by me xtynka.polyvore.com
fotky: whowhatwear.com

Žádné komentáře:

Okomentovat